Новости

Комунальникам дозволили вибивати двері у помешкання боржників
Просмотров всего: 2668
Просмотров сегодня: 2
Опубликовано: 2011-08-30

Комунальникам дозволили вибивати двері у помешкання боржників

Тепер комунальники разом з виконавчою службою будуть не тільки заарештовувати і вилучати майно, а й заходити у будинки без дозволу

Як пише "Сегодня", працівники тепломережі нарікають, що боржники просто відмовляються впускати їх до приміщення. "Тому наступний візит до боржників, які не впустили наших працівників, буде з фахівцем з демонтажу дверей. Витрати на нові замки також ляжуть на плечі боржника. Слід зазначити, що всі заходи проводяться у рамках Закону України "Про виконавче провадження", - запевняє Віктор Рогачов, директор ККП "Донецькміськтепломережа".

За останні два місяці працівники "Донецькміськтепломережі" провели 30 рейдів, відвідали 329 квартир, мешканці яких не оплачують послуги "Міськтепломережі". У результаті на 44 донецькі сім’ї накладено арешт на все майно, а також описано та арештовано 23 одиниці побутової техніки. "Частина арештованого майна зберігається у нас, частина - у виконавчій

службі. Коли донеччани погасять борг, вони зможуть забрати своє майно", - сказала Людмила Нешкова, заступник директора зі збуту ККП "Донецькміськтепломережа". Вона також зазначила, що на жорсткі заходи комунальники йдуть, якщо борг за тепло перевищує 2,5 тисячі гривень.

Вадим Букрєєв, експерт компанії "Юргранта", говорить, для того, щоб держвиконавець увійшов у чужий будинок, за законом як мінімум має бути відкрите виконавче провадження. "Виконавець повинен надіслати на адресу боржника постанову про відкриття такого провадження. Людина повинна під розпис підтвердити, що листа отримала. У цьому випадку держвиконавець може зажадати допуску у квартиру. Але якщо у нього немає постанови суду, де зазначено право проникнути у житлове приміщення, боржник має право не пускати чиновників у свій будинок і перешкоджати виселенню. Але якщо така постанова суду є - дії держвиконавця законні", - зазначає Букрєєв.

Юристи радять відразу вживати контрзаходів. "Якщо ви отримали лист про відкриття виконавчого провадження, відразу оскаржуйте його у суді. Звичайно, треба оскаржити у суді і незаконне проникнення у квартиру. І, звичайно, необхідно якомога швидше погасити комунальний борг. Плюс до цього доведеться сплатити витрати держвиконавців - 10% від суми боргу", - зазначає Букрєєв.

По материалам: obozrevatel.com
Наиболее популярные материалы по теме Уровень жизни
Комментарии
Всего: 0
Нет комментариев